În alegerea unui companion canin pentru familia dumneavoastră, este esențial să luați în considerare nu doar dorințele, ci și necesitățile specifice ale rasei. Astăzi vom explora care e varsta potrivita a copiilor pentru fi pregatiti in a adăuga un membru no in familia dvs. din rasa Border Collie si de ce este important sa alegeti un caine de la o canisa specializata Border Collie.

Foarte multe familii ne-au trecut pragul in ultimii ani in cautarea unui pui. Am observat ca atunci cand era vorba de copii mici 3-4 ani, interactiunea cu puii in general nu este cea potrivita. Si e normal, intrucat copiii la aceasta varsta nu pot intelege ce/de ce nu trebuie sa te joci cu un animal intr-un anume fel (tras de urechi, coada etc). Provocarea si mai mare apare cand in familie exista un copil mai mare de 6-7 ani care e pregatit pentru un catelus Border Collie. Aici rolul parintilor devine esential. Copilul mai mic nu ar trebui lasat niciodata nesupravegheat cu cainele.. Am avut situatii in care parintii isi ignorau copilul de 3-4 ani care era in tarcul puilor care au tabarat pe el la joaca. Nici un copil, dar nici un pui nu ar trebui lasat intr-o astfel de situatie. Iar daca ne veti contacta pentru un pui…va vom intreba daca sunt copii in peisaj si ce varsta au. “Orice copil merita un caine” – asta ne-au spus “nasii” nostri cand noi eram impotriva achizitionarii unui animal de companie pentru gemenele noastrea. Dar trebuie facuta la varsta si cu implicarea potrivita a tuturor membrilor familiei.

Mai jos cateva lucruri de luat in calcul:

  1. Maturitatea Copiilor: Unul dintre factorii cruciali este nivelul de maturitate al copiilor din familie. Border Collie sunt cunoscuți pentru inteligența lor remarcabilă și nivelul lor de energie. Copiii de peste 6 ani tind să fie mai responsabili și să înțeleagă importanța îngrijirii corecte pentru un animal de companie activ și inteligent precum Border Collie.
  2. Interacțiunea și Responsabilitatea: Copiii de peste 6 ani sunt în general capabili să participe activ la îngrijirea unui câine, înțelegând responsabilitățile zilnice, cum ar fi hrănirea, plimbările și antrenamentul. Acest nivel de interacțiune și responsabilitate este esențial pentru a asigura o viață sănătoasă și fericită atât pentru copii, cât și pentru animalul de companie.
  3. Compatibilitatea cu Nivelul de Energie: Border Collie sunt cunoscuți pentru nivelul lor ridicat de energie și nevoia de stimulare mentală. Copiii peste 6 ani pot oferi o interacțiune mai activă și pot participa la activități care satisfac nevoile fizice și psihice ale Border Collie. Acest lucru contribuie la formarea unei legături puternice între copii și câine.
  4. Socializare Corectă: Canisa noastra e dedicata cresterii Border Collie si investim timp și efort în socializarea corespunzătoare a puilor încă de la o vârstă fragedă. Această experiență timpurie contribuie la dezvoltarea unui comportament stabil și prietenos. Câinii crescuți în astfel de medii sunt mai predispuși să se adapteze la situații diverse și să se integreze fără probleme într-o familie intrucat sunt puii sunt expusi de mici la interactiunea cu copiii.

Concluzie: În final, stabilirea momentului potrivit pentru a adăuga un Border Collie în familie depinde de maturitatea copiilor și de angajamentul în îngrijirea acestui companion inteligent și energic. Optarea pentru o canisă specializată în rasa Border Collie poate juca un rol esențial în asigurarea unei tranziții lină și a unei vieți fericite pentru noul membru al familiei dumneavoastră.