Kira - mama border collie impreuna cu puii ei
Fisa monitorizare greutate pui border collie

Hranirea Puiilor Border Collie în Primele Două Luni de Viață după Tranziția de la Alăptare

Primele două luni de viață ale unui pui Border Collie sunt critice pentru dezvoltarea lor. În această perioadă, hrănirea adecvată a unui pui  Border Collie este esențială pentru sănătatea și dezvoltarea lor. Mai jos decriem cum  hrănim noi  un pui Border Collie în primele două luni după tranziția de la alăptare pentru a asigura o creștere sănătoasă și fericită a acestor cățeluși deosebiți.

Tranziția de la Alăptare la Hrană Solidă pentru Puii Border Collie

Începând cu vârsta de aproximativ trei-patru săptămâni, unui pui  Border Collie ii poate fi introdusa treptat  hrana solidă. Este importanta o hrană de calitate, bogata in proteine, specifică pentru nevoile crescute ale unui pui  Border Collie.

Alimentația Corectă pentru un Pui Border Collie

  1. Hrană pentru Pui  Border Collie:În prima fază folosim lapte de capră cu gălbenuș de ou. Nu vor ști ce să facă, se vor murdări peste tot, dar vor începe să lingă. După câteva zile, în laptele de capră introducem carne de vită congelată și apoi tocată mărunt. După alte câteva zile, vom introduce Starter Royal Canin Mother & Babydog măcinat – care va fi în fiecare zi tot mai gros ca și consistență. După aproximativ o săptămână, va fi doar starter înmuiat în apă călduță și încet-încet se pune tot mai puțină apă, astfel încât să se facă trecerea la hrană complet solidă..
  2. Porții mici și frecvente: Oferim unui pui  mai multe mese mici pe zi pentru a facilita digestia și absorbția nutrienților.
  3. Apă proaspătă: Ne asigurăm că fiecare pui  are acces permanent la apă proaspătă pentru hidratare.
  4. Monitorizarea greutății și stării de sănătate: Urmărim greutatea și comportamentul fiecarui pui  și consultăm medicul veterinar în cazul oricăror preocupări.

Barrier Challange

Un alt lucru foarte important pe care il facem este Barrier Challenge -un concept din metodologia Puppy Culture, care este folosit în creșterea și socializarea puilor Border Collie in canisa noastra. Acest aspect se concentrează pe introducerea și familiarizarea cățeilor cu diferite tipuri de obstacole sau bariere într-un mediu controlat, cu scopul de a-i ajuta să devină câini siguri și încrezători în diverse situații.

Puteti urmari mai jos un filmulet din Cuibul B sau ne puteti contacta