Ce este Barrier Challange si de ce o facem in canisa noastra?

În cadrul “Barrier Challenge”, puii  Border Collie de la Canisa LadyKira sunt introduși într-un spațiu sigur, unde sunt separați de o recompensă – cum ar fi mâncarea sau o jucărie favorită – printr-o barieră. Această configurare îi stimulează pe pui să găsească metode ingenioase de a trece peste sau în jurul barierei pentru a obține recompensa. Este o metodă excelentă de a dezvolta abilitățile de gândire independentă, coordonarea și încrederea în sine, întrucât fiecare pui învață să se bazeze pe propriile sale resurse pentru a atinge obiectivul.

Filmuletele de mai jos oferă o fereastră spre modul în care puii Border Collie  crescuti in canisa noastra răspund acestei provocări, evidențiind variația individuală în strategiile de rezolvare a problemelor și tenacitatea specifică rasei. Vizionarea acestui videoclip va permite sa observati direct beneficiile “Barrier Challenge” în dezvoltarea unei baze solide pentru puii Border Collie, pregătindu-i pentru o viață plină de provocări intelectuale și fizice.

Integrarea “Barrier Challenge” în programul de creștere a puilor Border Collie la Canisa LadyKira este o ilustrare perfectă a aplicării metodei Puppy Culture, recunoscută pentru accentul pus pe dezvoltarea cognitivă și emoțională timpurie a câinilor. Această provocare specială este concepută pentru a încuraja puii Border Collie să își folosească inteligența și agilitatea naturală pentru a depăși obstacole și a găsi soluții creative la probleme, un aspect fundamental pentru rasa care este cunoscută pentru abilitățile sale de rezolvare a problemelor și de muncă.

La Canisa LadyKira, angajamentul nostru față de creșterea  puilor  Border Collie implică utilizarea metodelor bazate pe dovezi științifice, cum ar fi Puppy Culture, pentru a asigura dezvoltarea optimă a fiecărui pui. Această abordare contribuie la creșterea unor câini Border Collie sănătoși, echilibrați și inteligenți, pregătiți să devină membri de neînlocuit ai familiilor lor.

Puteti gasi mai multe filmulete cu alte ipostaze aici